Tα χθεσινά ρεκόρ ανήκουν στους: Stephen Curry, Pau Gasol και Tim Duncan

Τρελά πράγματα έγιναν χθες τα ξημερώματα στο παρκέ, με τον Steph Να διαλύει κι άλλα ρεκόρ, τον Pau Gasol να πετυχαίνει το πρώτο triple double με τους Bulls και τον Tim Duncan να γράφει ιστορία.


O μεγάλος Tim Duncan των San Antonio Spurs έγραψε ιστορία χθες απέναντι στους Houston Rockets. Οι στατιστικές του αν και δεν ήταν αρκετά υψηλές όπως μας έχει συνηθίσει καθώς έμεινε στους 6 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασσιστ, 1 κόψιμο σε 25 λεπτά, παρ΄ όλα αυτά αρκούσαν μόνο αυτά για να πετύχει κάποια μοναδικά ατομικά ρεκόρ. Με τα 6 ριμπάουντ που μάζεψε έφτασε τα 14,971 συνολικά μέχρι στιγμής ανέβηκε στην 6 θέση στην σχετική λίστα όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον θρυλικό Karl Malone με 14,968. Με το μοναδικό κόψιμο που πέτυχε χθες έφτασε τα 3000 μπλοκ στην καριέρα του. Πλέον είναι μαζί με τον Kareem Abdul Jabbar οι μόνοι παίκτες στην ιστορία του NBA που έχουν 26,000+ πόντους, 14,000+ ριμπάουντ και 3,000+ μπλοκ.

Ο Stephen Curry των GSW έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους τελείως και να καταρρίψει ότι ρεκόρ υπάρχει και έχει επιτευχθεί με τόσο κόπο απ΄ άλλους NBAers. Στον χθεσινό αγώνα απέναντι στους Oklahoma City Thunder ο Steph πάλι "ζωγράφιζε" με αυτά που έκανε στο παρκέ. Αν και η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ σε όλη σχεδόν την διάρκεια του παιχνιδιού, ο ίδιος όμως κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Ο σταρ των "Πολεμιστών" λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη της παράτασης παίρνει την μπάλα στα χέρια του και λίγο πριν το άκουσμα της κόρνας σουτάρει σχεδόν απ΄ τον κέντρο και δίνει την νίκη στην ομάδα του. Έκτος απ΄ τους 46 πόντους που σκόραρε, έφτασε τα 129 παιχνίδια με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο, ισοφάρισε το ρεκόρ τον περρισότερων εύστοχων τριών πόντων σε έναν αγώνα με 12 και έσπασε το δικό του ρεκόρ ευστοχόντας σε 288 τρίποντα σε μια σεζόν.

O γερόλυκος πλέον Pau Gasol αν και διανύει τα τριακοστό έκτο έτος της ηλικίας του, βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο φέτος και είναι ένας απ΄ τους καλύτερους παίκτες των "Ταύρων". Στον χθεσινό αγώνα απέναντι στους Portland Trail Blazers, αν και η ομάδα του ηττήθηκε, ο ίδιος έπιασε υψηλή απόδοση κράτησε όσο μπορούσε το Chicago στο παιχνίδι και με αυτόν την εμφάνιση πέτυχε το πρώτο του triple double με την φανέλα των Bulls και το τρίτο της καριέρας του. Είχε 22 πόντους, 16 ριμπάουντ, 14 ασσιστ και 3 κοψίματα σε 37 λεπτά με το σκορ να είναι υπέρ των Blazers 103-95.

Πηγή φωτογραφίας: nba.com/spurs
Πηγές αναρτήσεων: @NBA , @warriors , @nbastats και @AirlessJordan 
Previous
Next Post »