Η εμφάνιση της εβδομάδας: Όταν ο Stephen Curry πυροβολούσε από παντού

Η εμφάνιση της εβδομάδας που μας πέρασε δεν θα μπορούσε να είναι άλλη απ΄ αυτή του Stephen Curry απέναντι στους Oklahoma City Thunder με τα 12 τρίποντα και το buzzer beater στο τέλος.


Όλοι περίμεναν πως αυτή η αναμέτρηση θα ήταν ματσάρα, ένας αγώνα που θα είχε μεγάλο θέαμα και απ΄ τις δύο ομάδες αλλά και συγκινητικές στιγμές, όπως κι έγινε. Σίγουρα ξέραμε ακόμα πως ο Steph θα έκανε τα δικά του πάνω στο παρκέ αλλά όμως αυτά που είδαν τα ματάκια μας στον αγώνα δεν υπήρχαν. Ο άσσος των "Πολεμιστών" είχε ετοιμάσει το όπλο στην προθέρμανση, μπήκε στον αγώνα και άρχισε να πυροβολεί τα τρίποντα από παντού.

Ξεκίνησε το παιχνίδι ζεστός με το πρώτο εύστοχο τρίποντο μόλις δύο 2 λεπτά απ΄ το τζάμπολ, τελειώνοντας το ημίχρονο με 4-5 τρίποντα και 15 πόντους συνολικά με το σκορ υπέρ των Warriors 57-46. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε εξίσου δυναμικά με τον μικρόσωμο μπόμπερ να έχει 5-7 τρίποντα και συνολικά 34 πόντους με τον αγώνα να πηγαίνει παράταση 103-103. Όμως ο Steph το καλύτερο το κρατούσε για το τέλος καθώς στην παράταση πέτυχε άλλα 3 στα 4 τρίποντα με το τελευταίο να το ευστοχεί 1 δευτερόλεπτο πριν την λήξη σχεδόν απ΄ το κέντρο και με το σκορ να είναι ισόπαλο 118-118 μετά όλα είναι γνωστά.

Εκείνη την ημέρα ο Curry κυριολεκτικά "εκτέλεσε" τους Thunder και έσπασε αρκετά ρεκόρ με αυτή του τη μυθική εμφάνιση. Το πρώτο είναι ότι με τα 12 εύστοχα τρίποντα (είχε φτάσει μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή) τα 288 τρίποντα σε μια σεζόν. Με το πρώτο τρίποντο που έβαλε διεύρυνε το σερί των αγώνων στο οποίο ευστοχεί τουλάχιστον ένα στα 129 συνεχόμενα (μέχρι εκείνο το παιχνίδι), ακόμα είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία του NBA που έχει σκοράρει 10+ τρίποντα σε συνεχόμενα παιχνίδια. Τέλος με τα 12 τρίποντα ισοφάρισε το ρεκόρ των τριπόντων σε έναν αγώνα που είχαν πετύχει στο παρελθόν οι Kobe Bryant και Donyell Marshall.

Πηγή φωτογραφίας: nba.com/warriors
Πηγές αναρτήσεων: @warriors και @gswstats 
Previous
Next Post »