Η στιγμή που ο Carter "απογειώθηκε"


Έχουν περάσει 15 χρόνια απο την διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Μια διοργάνωση την οποία οι θαυμαστές του μπάσκετ δεν θα ξεχάσουν εύκολα. Αυτό γιατί στον αγώνα μεταξύ της ομάδας μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εναντίον της Γαλλίας στις 25 Σεπτεμβρίου του 2000 ο Vince Carter φρόντισε να αφήσει το στίγμα του δείχνοντας περίτρανα στο κόσμο το μεγαλύτερο μέρος του ταλέντου του μέσα στο παρκε.


Με τα τεράστια αθλητικά προσόντα που κατείχε πάντα ο Carter σε μιά φάση σύγχυσης στη Γαλλική άμυνα βρίσκει την ευκαιρία και αφού πιάσει την μπάλα στα χέρια του πράττει αυτό που μέχρι σήμερα οι Γάλλοι αποκαλούν "το κάρφωμα του θανάτου".  Αφού λοιπόν πήρε φόρα πήδηξε τόσο ψηλά ώστε να περάσει πάνω απο τον αντίπαλο σέντερ της Γαλλίας Frederic Weis και να καρφώσει με μανία την μπάλα στο καλάθι. Αυτή η ενέργεια ξεσήκωσε όλο το στάδιο ενώ ακόμα και οι Γάλλοι σχολιαστές τη στιγμή εκείνη ενθουσιάστηκαν με αυτό που έβλεπαν. Ο ίδιος ο Weis δήλωσε χρόνια μετά οτι δεν κράτησε "κακία" στον Carter για το κάρφωμα ωστόσο για μία δεκαετία δεν είδε το βίντεο με τη φάση. 


Ο αμερικανός super star του NBA προσπάθησε αργότερα ενώ αγωνιζόταν στους Raptors να πραγματοποιήσει σε μία προπόνηση το ίδιο κάρφωμα όμως αν και δημιούργησε τις ίδιες συνθήκες το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν ήταν το ίδιο με αυτό που έκανε στο Σίδνεϊ. Όπως και να έχει ο Vince Carter χάρισε στους φιλάθλους μία αξέχαστη στιγμή. 
Previous
Next Post »