Το buzzer beater ενός γεννημένου πρωταθλητή

Στην ιστορία του NBA υπάρχουν πολλά καλάθια που μπήκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα και κέρδισαν ένα παιχνίδι ή μια σειρά των playoffs, όμως ένα είναι αυτό που θα μείνει αξέχαστο. Αυτό γιατί το συγκεκριμένο καλάθι δεν έκρινε απλά έναν αγώνα ή μία σειρά αλλά ολόκληρο τίτλο πρωταθλητή.


Στις 14 Ιουνίου 1998, στο Delta center στη Utah λαμβάνει μέρος το 6ο παιχνίδι της σειράς των τελικών του NBA μεταξύ των γηπεδούχων Jazz του John Stockton και των φιλοξενούμενων Chicago Bulls του Michael Jordan. Ήταν το τέλος μιας σεζόν όπου ο M.J καθώς ο και τότε προπονητής των Bulls, Phil Jackson είχαν δηλώσει ότι θα ήταν οι τελευταία της καριέρας τους, αν και για την ιστορία να πούμε οτι και οι δύο μετέπειτα επέστρεψαν στην ενεργώ δράση. Η σειρά των τελικών είναι στο 3-2 υπέρ των Bulls και το παιχνίδι στην Utah είναι κρίσιμο για τους Jazz, οι οποίοι δεν είχαν άλλη επιλογή παρά μόνο να κερδίσουν αλλιώς θα έχαναν τον Τίτλο. Το ματς ήταν ντέρμπι από την αρχή και όσο πλησίαζε το τέλος τα πράγματα έδειχναν ότι οι Jazz θα ισοφάριζαν την σειρά, δεν ρώτησαν όμως τον "ξενοδόχο" Micheal Jordan, ο οποίος στο τελευταίο λεπτό με συνεχόμενους πόντους έφερε τους Bulls σε απόσταση αναπνοής με το σκόρ στο 86-85 υπέρ της Utah. Στην τελευταία κρίσιμη φάση του αγώνα ο M.J. κλέβοντας την μπάλα πηγαίνει στην επίθεση και πετυχαίνει το σημαντικότερο καλάθι της σεζόν και το νικητήριο του αγώνα αλλά και του πρωταθλήματος στέλνοντας τους Jazz σπίτι τους και χαρίζοντας τους Bulls τον έκτο τίτλο σε 8 χρόνια.

 

Η συγκεκριμένη φάση με το νικητήριο καλάθι του Jordan έμεινε στην ιστορία ως η κορυφαία όλων των εποχών στο NBA. Το συγκεκριμένο ματς παρακολούθησαν πέρα από τους ανθρώπους μέσα στο γήπεδο και εκατομμύρια τηλεθεατών από τις τηλεοράσεις καθώς έκανε ρεκόρ τηλεθέασης ενώ το συγκεκριμένο buzzer beater κατατάχθηκε από το ESPN στην τέταρτη καλύτερη ατομική προσπάθεια σε έναν αγώνα όλων των εποχών στο NBA.
Previous
Next Post »