Ο άνθρωπος που το πήγε σε άλλο επίπεδο

Δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα για τον καλύτερο μπασκετμπολίστα που πέρασε πoτέ από το άθλημα μέχρι τώρα. 

Γεννημένος στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, στις 17 Φεβρουαρίου του 1963, ο Michael Jeffrey Jordan από μικρός έδειξε ποια θα είναι η πορεία που θα ακολουθήσει. Αν και είχε αγάπη γενικά για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το baseball το μπάσκετ ήταν το άθλημα στο οποίο ο ίδιος θα έγραφε ιστορία και θα αποκτούσε την μεγαλύτερη δόξα που θα μπορούσε να έχει ένας αθλητής. 

Ο Jordan έδειξε το μπασκετικό ποιόν του από τα φοιτητικά του χρόνια και την θητεία του στο North Carolina όπου κατέκτησε το κολεγιακό πρωτάθλημα με την ομάδα του τη σεζόν 1981-1982 πετυχαίνοντας μάλιστα το νικητήριο σουτ στον τελικό εναντίον του Georgetown University. Μέχρι και την στιγμή που επιλέχθηκε στο draft Νο3 από τους Bulls ο M.J. κατείχε ήδη τις καλύτερες περγαμηνές από τα κολεγιακά μπασκετικά χρόνια και ήταν πλέον έτοιμος να "οργώσει" τα γήπεδα του μεγαλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη, του NBA.

Ο ίδιος έχει να επιδείξει διακρίσεις κατά την διάρκεια της καριέρας του όπως 6 φορές πρωταθλητής με τους Bulls

Βεβαίως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το 1984 όταν και επιλέχθηκε στο draft ότι θα αποτελούσε, όπως η ιστορία έχει αποδείξει, το μεγαλύτερο κεφάλαιο στο βιβλίο του μπάσκετ με καριέρα και αριθμούς που ακόμα και σήμερα 13 χρόνια μετά από την οριστική αποχώρηση του Michael Jordan από την ενεργό δράση, αποτελούν μύθο για το άθλημα. 

Η καλύτερη χρονιά του παραγωγικά ήταν αυτή του 1996-1997 με 37,1 πόντους μέσω όρο σε μια σεζόν τίτλου για τους Chicago Bulls. Αν και μετά τον M.J. υπάρχουν σπουδαίοι παίχτες στο NBA όπως ο Kobe Bryant και ο Lebron James, οι οποίοι είναι οι κορυφαίοι για τον τίτλο της διαδοχής του, ωστόσο η πορεία του, το στίγμα που άφησε στην Λίγκα, ο θαυμασμός που προκάλεσε στους φιλάθλους και οι τίτλοι που κατέκτησε με τους Bulls, αναδεικνύουν τον Michael Jordan ως τον καλύτερο και πιό πετυχημένο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

Οι διακρίσεις
Ο ίδιος έχει να επιδείξει διακρίσεις κατά την διάρκεια της καριέρας του όπως 6 φορές πρωταθλητής με τους Bulls (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998), τις ίδιες χρονιές αναδείχθηκε και ο MVP των τελικών του NBA. 

Επίσης, αναδείχθηκε 5 φορές πολυτιμότερος παίχτης της σεζόν (1988, 1991, 1992, 1996, 1998), συμμετείχε σε 14 διοργανώσεις all star game από τις οποίες σε 3 αναδείχθηκε ως πολυτιμότερος παίχτης, ενώ μεταξύ άλλων τις σεζόν 1991-93 αναδείχθηκε μέσω τύπου ώς ο Αθλητής της χρονιάς. Εμείς λοιπόν μέσω αυτού του μικρού αφιερώματος και ώς λάτρεις του μπάσκετ τον ευχαριστούμε για όσα είχαμε την τύχη να δούμε από εκείνον να πετυχαίνει μέσα στο γήπεδο.
Previous
Next Post »