Οι προσδοκίες των Heat


Μόλις πριν πέντε καλοκαίρια μετά την άφιξη του Lebron James στο Miami οι Heat ξεκίνησαν ένα μαγικό ταξίδι για τέσσερις σεζόν. Η ομάδα μέχρι και ένα χρόνο πριν είχε κατακτήσει τέσσερις φορές τον τίτλο του πρωταθλητή της Ανατολής ενώ το αποκορύφωμα ήταν τα δύο πρωταθλήματα του NBA τις σεζόν 2011-13.Η παρουσία του καλύτερου παίχτη στο κόσμο, η χημεία του με τους Wade και Bosh καθώς και η καθοδήγηση της ομάδας από τον ικανό και έμπειρο Erik Spoelstra ήταν μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτής της υπερηχητικής ομάδας.

Ωστόσο, την σεζόν 2014-15 η ομάδα προσγειώθηκε ανώμαλα και μάλιστα πριν καν ξεκινήσει. Ο "King James" αποφάσισε να επιστρέψει στο Cleveland αφήνοντας εν ολίγοις τους Heat "στα κρύα του λουτρού" καθώς το κενό του ήταν αναμφισβήτητα αναντικατάστατο. Οι Wade και Bosh αν και κορυφαίοι παίχτες όσο και αν είχαν δέσει μεταξύ τους το μεγαλύτερο κομμάτι του πάζλ στο "Big Three" πλέον έλειπε. Οι συνέπειες φάνηκαν και στο αγωνιστικό κομμάτι μιας και οι Heat κυρίως το πρώτο μισό της σεζόν δεν τα πήγαν καλά με την κατάσταση ωστόσο να αλλάζει λίγο πριν τα playoffs όπου πλέον ήταν αργά για να συμμετέχουν σε αυτά. Το χειρότερο χτύπημα είχε έρθει την άνοιξη όπου και ο Chris Bosh με πρόβλημα υγείας στους πνεύμονες είχε αφήσει την ενεργώ δράση μέχρι αορίστου μέχρι να σιγουρευτεί ότι μπορεί να ξαναπαίξει μπάσκετ.  Η ομάδα τελείωσε την regular season με ρεκόρ 37-45 με τον προπονητή να προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της.

Ακόμα όμως και μετά από την άσχημη σε εξέλιξη σεζόν για τους Heat, η επόμενη μέρα φαίνεται καλύτερη. Η ομάδα κέρδισε από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο την παρουσία του Hassan Whiteside, ο οποίος προστατεύει την ρακέτα με άκρως αποτελεσματικό τρόπο ενώ κέρδισε και με ανταλλαγή τον Goran Dragic μια καλή επιλογή για τη θέση του pointguard. Ταυτόχρονα, ο Chris Bosh είναι πλέον καλά στην υγεία του και με την εμπειρία του σίγουρα θα προσφέρει τα μέγιστα. Στις θέσεις των ψηλών προστέθηκε και ο Amar'e Stoudemire με αντίστοιχα τεράστια εμπειρία στις πλάτες του και παρά τα πολλά χρόνια που πέρασαν ακόμα διψά για μια καλή πορεία. Όπως είναι προφανές τα χέρια του coach Spoelstra φέτος δεν είναι και τόσο "δεμένα". Οι φίλοι της ομάδας ίσως έχουν το δικαίωμα να ελπίζουν για τα καλύτερα φέτος, φτάνει μόνο να τους επιβεβαιώσει ο χρόνος.




Previous
Next Post »