Knicks vs Celtics αναμέτρηση νούμερο 460

Σήμερα στις δύο τα ξημερώματα αναμετρούνται μεταξύ τους δύο ομάδες απ΄ τις παλαιότερες στην ιστορία του NBA.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον  κυρίως ιστορικά παρουσιάζει το αποψινό παιχνίδι μεταξύ των Boston Celtics και New York Knicks, καθώς είναι οι παλαιότερες ομάδες στην ιστορία του NBA και του BAA. Υπάρχουν απ΄ το 1946 και είναι μαζί με τους Golden State Warriors οι μόνες ομάδες που δεν έχουν αλλάξει όνομα μέχρι τώρα.


Οι δύο αυτές ιστορικές ομάδες έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους στην regular season 459 φορές, η πρώτη αναμέτρηση ήταν στις 7/12/1946 με νικητή τους Knicks με σκορ 90-65. Τις περισσότερες όμως νίκες τις έχουν οι Boston Celtics με 281 και οι Knicks λίγο πιο πίσω με 178. Στα playoffs πάλι υπερτερούν οι Κέλτες με 36 απ΄ τις 67 αναμετρήσεις με τους Celtics να υπερέχουν και στα τρόπαια καθώς έχουν 17 ενώ οι Knicks μόνο 2.
Πηγή ανάρτησης: @nyknicks

 Για την σημερινή αναμέτρηση oι Boston Celtics οι οποίοι είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος έχουν ρεκόρ 17-13 με τρεις συνεχόμενες νίκες στα τελευταία παιχνίδια και θέλουν να διευρύνουν το σερί παίζοντας στην έδρα τους. Οι φιλοξενούμενοι New York Knicks που ακόμα ψάχνουν την ταυτότητα τους σαν ομάδα έχουν ρεκόρ 14-17 με τρεις συνεχόμενες ήττες στα τελευταία παιχνίδια και θέλουν να γυρίσουν στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες.


Βαριές φανέλες θα μπουν λοιπόν στο παρκέ σε λίγες ώρες με πολύ μεγάλη ιστορία 70 χρόνων από πίσω για κάθε ομάδα. Αν και δεν έχει την αίγλη των παλιών παιχνιδιών ή τους μεγάλους παίκτες του παρελθόντος όπως Robert Parish, Larry Bird, Patrick Ewing, Bob McAdoo αξίζει όμως να το παρακολουθήσετε μόνο και μόνο γα την ιστορία και την φανέλα των δύο ομάδων.



Previous
Next Post »