Η εμφάνιση του μήνα: Ο Stephen Curry σπάει τα κοντέρ

O Stephen Curry, οι 51 πόντοι και τα ρεκόρ.


Το ημερολόγιο έγραφε 26/2/2016, εκείνη την μέρα οι Magic υποδέχθηκαν στο Orlando τους ασταμάτητους και φέτος Golden State Warriors. Όλοι γνωρίζαμε πως δεν θα δυσκολευτούν οι "Πολεμιστές" να νικήσουν του μαχητικούς βέβαια "Μάγους", το Orlando άντεξε μέχρι το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου, δεν άντεξαν όμως και στην τελευταία περίοδο έγιναν έρμαια των άγριων ορέξεων των Warrios αλλά κυρίως του περσινού MVP Stephen Curry, ο οποίος δεν παιζόταν με τίποτα και το παιχνίδι να τελειώνει με σκορ 130-114.
Σε 55 παιχνίδια φέτος έχει μ.ο. : 30,4 πόντους με 51,3% στα σουτ και 46,1% στα τρίποντα, 6,7 ασσιστ, 5,3 ριμπάουντ, 2,1 κλεψίματα σε 33,8 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.
Εκείνη η βραδιά ήταν ιστορική για τον μπόμπερ Steph, πήρε φωτιά και πυροβολούσε απ΄ όπου και αν βρισκόταν. Σταμάτησε στους 51 πόντους (τρίτη φορά για φέτος που ξεπερνάει τους 50),  έξω απ΄ την γραμμή των τριών πόντων ήταν κάτι περισσότερο από φανταστικός. ευστόχησε σε 10 τρίποντα απ΄ τις 15 προσπάθειες και έφτασε τους 128 συνεχόμενους αγώνες με τουλάχιστον ένα τρίποντο εύστοχο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Kyle Korver. 
Στον ιστορικό αγώνα απέναντι στους Orlando Magic τα στατιστικά του είναι : 51 πόντοι με 20-27 σουτ και 10-15 τρίποντα, 8 ασσιστ. 7 ριμπάουντ, σε 34 λεπτά συμμετοχής.
Τα ρεκόρ που έσπασε βέβαια δεν σταματάνε εδώ, καθώς με τους 50 πόντους που σκόραρε έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που το πετυχαίνει τρεις φορές μέσα σε μια σεζόν, παίζοντας σε κάθε παιχνίδι λιγότερο από 40 λεπτά. Είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που ευστόχησε σε 10 τρίποντα και 10 δίποντα σε ένα παιχνίδι.  Η σεζόν θέλει ακόμα 25 αγώνες για να τελειώσει και απ΄ ότι καταλαβαίνουμε ο Steph δεν θα αφήσει ρεκόρ για ρεκόρ όρθιο και λογικά αν συνεχίσει να παίζει σε άλλη διάσταση θα βγει και φέτος MVP.
Πηγές αναρτήσεων: @NBA και @BleacherReport
Previous
Next Post »