Σαν σήμερα γεννήθηκε ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Χρόνια πολλά Michael Jordan

Χρόνια πολλά κύριε Michael Jeffrey Jordan!!!!


Τέτοια ημέρα πριν 53 πλέον χρόνια ήρθε στη ζωή ο άνθρωπος που άλλαξε το μπάσκετ, ο άνθρωπος που ανέβασε το επίπεδο του αθλήματος. Ο λόγος που άρχισαν όλοι να ασχολούνται με το μπάσκετ με τους νέου ακόμα και σήμερα τον έχουν σαν πρότυπο όχι μόνο σαν αθλητή αλλά και σαν άνθρωπο.  O "Air Jordan" γίνεται σήμερα 53 και τον ευχόμαστε τον ευχόμαστε χρόνια πολλά και τοn ευχαριστούμε για όλα όσα έχει κάνει και είναι πάρα πολλά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν φόρος τιμής είναι ένα μικρό αφιέρωμα για αυτόν και την καριέρα του.

Ο Michael Jeffrey Jordan γεννήθηκε στις 17/2/1963 στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, όταν ήταν μικρός ασχολήθηκε με το Baseball. Όσο μεγάλωνε όμως το μπάσκετ  του κέρδισε τη καρδία και στο γυμνάσιο που φοιτούσε Emsley A. Laney στο Willmington. Στην δεύτερη χρονιά έγινε ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και το όνομα του άρχισε να γίνεται γνωστό σε όλη την Αμερική αυτό φάνηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον πολλών κολεγίων. Τελικά ο M.J. διάλεξε το North Carolina απ΄ το 1981 μέχρι το 1984. Εκεί άρχισε να κτίζει το όνομα του καθώς την πρώτη του χρονιά, το κολέγιο του έφτασε στον τελικό και με δικό του σουτ στο τέλος έδωσε την νίκη και το πρωτάθλημα στην ομάδα του απέναντι στο Georgetown. 
Τα στατιστικά στο NCAA: Σε τρία χρόνια και 101 παιχνίδια είχε μ.ο. : 17,7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1,8 ασσιστ.
Στην τέταρτη χρονιά του στο NCAA ο Jordan μπήκε στα Drafts του 1984 και επιλέχθηκε τρίτος στον πρώτο γύρο απ΄ τους Chicago Bulls. Όλα θα έπαιρναν τον λαμπρό δρόμο που γνωρίζουμε όλοι. Τα πρώτα τρία πρωταθλήματα ήρθαν το 91,92,93 βγαίνοντας και στις τρεις χρονιές MVP των τελικών. Την επόμενη χρονιά όμως έγινε κάτι που δεν περίμενε κανένας, ο Μ.J. ανακοίνωσε την πρόωρη απόσυρση του απ΄ την ενεργό δράση λόγο προσωπικό θεμάτων και λόγω της δολοφονίας του πατέρα του. Εκείνη την χρονιά ασχολήθηκε με το Baseball όμως σύντομα θα γυρνούσε στο άθλημα που αγαπούσε όσο κανένα άλλο, το μπάσκετ. Έτσι το 1994-1995 πάτησε ξανά το παρκέ και απ΄τον επόμενο χρόνο οδήγησε σε άλλα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα βγαίνοντας ξανά τρεις φορές MVP των τελικών. Στην αρχή της επόμενης χρονιάς όμως ήρθε ξανά η στιγμή που δεν ήθελε κανένας, ο M.J. δήλωσε για δεύτερη φορά την αποχώρηση απ΄ τα γήπεδα.


Για ακόμα μια φορά όμως δεν άντεξε μακριά απ΄ το μπάσκετ και ξαναγύρισε μετά απο τρία χρόνια το 2001, αυτή τη φορά όμως με την φανέλα των Washington Wizards. Έμεινε για δύο χρόνια στην ομάδα με πολύ καλά νούμερα αν και ήταν μεγάλος σε ηλικία. Το πραγματικό τέλος όμως ήρθε στις 17 Απριλίου του 2003 και πλέον όλοι γνώριζαν ότι το NBA αλλά και το παγκόσμιο μπάσκετ θα ήταν αρκετά φτωχότερο και δεν θα ήταν ποτέ ξανά το ίδιο. Όμως ο "Mike" άφησε μεγάλη παρακαταθήκη πίσω του, δίνοντας κίνητρο σε πολλούς νέους να ξεκινήσουν το μπάσκετ για να γίνουν σαν και αυτόν. Σε ευχαριστούμε Michael Jordan.

Τα στατιστικά του στο ΝΒΑ σε 1,072 παιχνίδια στην regular season: Σε 15 χρόνια είχε μ.ο. 30,1 πόντους με 49,7 ποσοστό στα σουτ, 6,2 ριμπάουντ, 5,3 ασσιστ, 2,3 κλεψίματα σε  38,3 λεπτά ανά παιχνίδι.
Τα στατιστικά του στα Playoffs και σε 179 παιχνίδια: μ.ο. 33,4 πόντους με 48,7 ποσοστό στα σουτ, 6,4 ριμπάουντ, 5,7 ασσιστ, 2,1 κλεψίματα σε 41,8 λεπτά ανά παιχνίδι. 
Κάποια απ΄ τα κατορθώματα του Michael Jordan κατά την διάρκεια της καριέρα τους.

5 φορές MVP στην regular season (88,91,92,96,98), 14 φορές σε NBA All Star Game, 3 φορές MVP σε All Star Game, 10 φορές σε πρώτη ομάδα, αμυντικός της χρονιάς το 1988, δύο χρυσά σε Ολυμπιακούς(84,92)... δείτε όλα τα κατορθώματα του εδώ: basketball-reference.com

Δείτε κάποιες απ΄ τις καλύτερες φάσεις της καριέρας του του θρύλου Michael Jordan.


Πηγή βίντεο: NBA Countdown
Previous
Next Post »