Τα Up and Down της χθεσινής βραδιάς: Τα 5-5 3's του Vince Carter και τα νεύρα του DeMarcus Cousins

Δύο στιγμές ξεχώρισαν στις χθεσινές αναμετρήσεις στο NBA που είναι άξιες προς σχολιασμό οι κάθε μια για δικούς της λόγους. Στα up and down λοιπόν των χθεσινών αναμετρήσεων έχουμε τον Vince Carter και τον DeMarcus Cousins αντίστοιχα. 


UP 
Το επιθετικό κρεσέντο του Vince Carter των Memphis Grizzlies απέναντι στους LA Lakers.

Όλοι περιμένετε να ακούσετε για κάποιο τρομερό κάρφωμα του ή για κάποιο διαστημικό alley oop που ίσως να έκανε στον αγώνα. αλλά ο "Vinsanity" δεν είναι μόνο ένας dunker που καρφώνει πάνω από αντιπάλους και σηκώνεται πιο ψηλά σχεδόν απ΄ όλους στο παρκέ για να πιάσει την μπάλα, είναι και ένας πολύ καλός σουτέρ τριών πόντων που ίσως κάποιοι να το ξεχνάνε ( Είναι έκτος στην λίστα με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα όλων των εποχών με 1,909 και στην θέση 24 με τους περισσότερους πόντους στην ιστορία του NBA με 23,7789).

Όπως καταλαβαίνετε αν βρεθεί στην καλή του μέρα μπορεί να σουτάρει τρίποντα μέχρι την άλλη μέρα το πρωί, ένα μικρό δείγμα της ικανότητας του στο σουτ τριών πόντων, έδειξε λοιπόν και χθες καθώς με το που μπήκε στο παιχνίδι λίγο μετά την έναρξη του, ευστόχησε σε 5 απ΄ τα 5 τρίποντα που σούταρε 6 λεπτά πριν λήξη το ημίχρονο. Τελείωσε με 19 πόντους 7-10 σουτ και 5-7 τρίποντα σε 20 μόλις λεπτά βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του να κερδίσει του Lakers με σκορ 112-95. 
DOWN 
Ο θυμός και η αρνητική αντίδραση του DeMarcus Cousins απέναντι στον Chris Paul.

Ο θηριώδης center των Sacramento Kings DeMarcus Cousins, όπως γνωρίζουν οι φίλοι του NBA εκτός του ότι είναι ένας απ΄ τους καλύτερους ψηλούς της λίγκας, ότι έχει απεριόριστο ταλέντο και έχει τρομερή αθλητική και τεχνική κατάρτιση,  δεν φημίζεται για την υπομονή του κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και δεν είναι απ΄ τα πολύ καλά παιδιά του πρωταθλήματος. Χάνει εύκολα την συγκέντρωση του και δεν αφήνει τον εαυτό του να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του στο παρκέ.

 Ο "Boogie" στον χθεσινό αγώνα απέναντι στους LA Clippers απέδειξε και τις δύο αυτές πτυχές του. Σκόραρε 26 πόντους με 15 ριμπάουντ και 9 ασσιστ, πλησίασε το triple double αλλά η συνολική του παρουσία χάλασε την στιγμή που το παιχνίδι δεν πήγαινε όπως ήθελε, χάνοντας όπως είναι γνωστό την ψυχραιμία του εύκολα και έριξε την μπάλα στην πλάτη του Chris Paul προσπαθώντας λογικά να προλάβει να μην πατήσει την γραμμή του άουτ και να "σώσει" την μπάλα. Ένα παίκτης τέτοιου επιπέδου δεν πρέπει να χάνει την ψυχραιμία του από μια τέτοια φάση. Παρ' όλα αυτά πιστεύουμε στον Cousins και ξέρουμε ότι θα φτάσει πολύ ψηλά.
Πηγές αναρτήσεων: @ESPNNBA και @NBA
Πηγή φωτογραφίας: nba.com/grizzlies photo by Andrew D. Bernstein/NBAE
Previous
Next Post »