Η τρίτη χρονιά του Γιάννη σε νούμερα

Ακόμα μια κανονική περίοδος στο NBA έληξε, πολλά και ενδιαφέροντα γεγονότα εξελίχθηκαν  στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως η αποχώρηση του θρύλου Kobe Bryant, η ξέφρενη πορεία των Golden State Warriors αλλά και η τρομερή βελτίωση του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο.


O "Greek Freak" στην τρίτη του χρονιά στο NBA έδειξε ένα άλλο πρόσωπο αγωνιστικά. Τη σεζόν τη ξεκίνησε δυναμικά όπως ελπίζαμε έχοντας στα πρώτα πέντε παιχνίδια 21 πόντους μ.ο. με 58% ευστοχία στα σουτ, 7,6 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ και συνολικά 5 μπλοκ. Η συνέχεια εξελίχθηκε το ίδιο εντυπωσιακά με τον άσσο των "Ελαφιών" να μας χαρίζει σε κάθε αγώνα εντυπωσιακές φάσεις και η πρώτη 30αρα ήταν λογικό να μην αργήσει καθώς έβγαζε φωτιές στην επίθεση και μόλις 10 παιχνίδια πριν την έναρξη της σεζόν σκόραρε 33 (που ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή season high) απέναντι στους Cleveland Cavaliers. Στα μέσα της σεζόν ο coach Jason Kidd αποφάσισε να τον δώσει περισσότερο χρόνο στην θέση 1 της ομάδας με απίστευτα αποτελέσματα, με τον ίδιο να ξεδιπλώνει το ταλέντο του όχι μόνο επιθετικά αλλά και οργανωτικά.
Τα στατιστικά του Γιάννη μ.ο. : Σε 79 είχε 16,9 πόντους με 50,6 % ευστοχία 7,7 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ, 1,4 μπλοκ, 1,2 κλεψίματα σε 35,3 λεπτά συμμετοχής.
O Έλληνας φόργουορντ συνέχιζε να μας εκπλήσσει  καθώς πετύχαινε το ένα double double πίσω απ το άλλο, φτάνοντας τα 21 και το πρώτο triple double της καριέρας του (ακολούθησαν άλλα τέσσερα αργότερα) ήταν θέα χρόνου να γίνει πραγματικότητα, το πέτυχε απέναντι στους L.A. Lakers στις 22-2-16 έχοντας 27 πόντους 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Από εκείνο το σημείο μέχρι το τέλος της σεζόν ήταν ασταμάτητος με εξαιρετικές εμφανίσεις πάνω στο παρκέ. Αυτή λοιπόν η χρονιά ήταν και η καλύτερη για τον Γιάννη με την φανέλα των Bucks καθώς όχι μόνο βελτιώθηκε αγωνιστικά αλλά είδαμε ότι μπορεί να παίξει εξίσου αποτελεσματικά και στην θέση του άσσου. Αν και η ομάδα δεν κατάφερε αυτά που είχε ως στόχο, έβαλε όμως τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Ανακηρύχθηκε τρίτος πιο βελτιωμένος παίχτης του NBA.

Δείτε κάποιες απ  τις καλύτερες φάσεις του Γιάννη απ΄ τη σεζόν που μας πέρασε:


Πηγή ανάρτησης: @Bucks
Πηγή βίντεο: Leo95
Πηγή φωτογραφίας: nba.com/bucks
Previous
Next Post »