Anthony Davis Η κολώνα των Pelicans


Οταν προτοεμφανίστηκε στο NBA οι περισσότεροι ασχολήθηκαν με τα φρύδια του μεχρι ωστόσο να δούν τί σημαίνει δύναμη μέσα στη ρακέτα. Ο λόγος για τον Anthony Davis τον ύψους 2,08 αστέρα των Pelicans, ο οποίος μόλις στα 22 του έχει κάνει τους πάντες να παραμιλούν με τις ικανότητές του. 

Τα μακρυά του χέρια είναι ικανά να "σκεπάσουν" τον οποιοδήποτε αντίπαλο μέσα στη περιοχή της ρακέτας και όχι μόνο. Πέρα ομως απο τα αθλητικά του προσόντα ο Davis αγωνίζεται με οριμότητα μέσα στο παρκέ, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Στην σεζόν 2014-15, η οποία ήταν μόλις η τρίτη του είχε μ.ο 24,4 πόντους, 2,9 τάπες, 10,2 ριμπάουντ καθώς και 2,2 ασσίστ.

Τα στατιστικά αναδεικνύουν την αλήθεια η οποία στο παρκέ γίνεται αντιληπτή με τα εντυπωσιακά καρφώματα, την αλτικότητα, τα κοψίματα και το σταθερό σουτ του Anthony Davis, ο οποίος μετα την φυγή του Chris Paul είναι ο πρώτος σουπερ σταρ που ανεβάζει τους Pelicans  σε άλλο επίπεδο αγωνιστικά. Η ομάδα πλεον είναι αρκετά ανταγωνιστική με πολλούς να πιστεύουν οτι με κάποιες καλές προσθήκες μπορεί να διεκδικήσει και μία απο τις top θέσεις στη λίγκα.

Οσο για τον ίδιο τον Davis, το ταλέντο του και οι ικανότητες του δεν έχουν ταβάνι με τον ίδιο σε κάθε σεζόν να βελτιώνεται. Σημαντική στιγμή για τον ίδιο αποτελεί η κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος FIBA στην Ισπανία το 2014 όπου και ήταν ο γίγαντας κάτω απο την ρακέτα της ομάδας της USA. Ο επόμενος του στόχος πέρα απο την νικηφόρα πορεία της ομάδας για κάποιους ίσως και να είναι η υποψηφιότητα για τον τίτλο του MVP. 


Previous
Next Post »