B-Roy, ακόμα ένας άτυχος

O Brandon Roy είναι ένας ακόμα παίκτης του NBA που στάθηκε άτυχος στην επαγγελματική του καριέρα λόγω σοβαρών τραυματισμών.


Λίγα λόγια για την ζωή του.

Ο Brandon Dawayne Roy γεννήθηκε στο Seattle της Washington στις 23 Ιουλίου το 84, ο B-Roy ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Garfield High School έχοντας και αυτός ως πρότυπο τον Michael Jordan. Ήταν τόσο καλός που αναδείχθηκε ένας απ΄τους καλύτερους παίκτες της ηλικίας του στις ΗΠΑ.

To 2002 μπήκε στο πανεπιστήμιο της Washington και έμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια, κάθε χρόνο ο άτυχος guard γινόταν όλο και καλύτερος και έδειχνε πως θα πάρει καλή θέση στα Drafts που θα έπαιρνε μέρος, με την τελευταία του χρονιά στο πανεπιστήμιο να ήταν και η καλύτερη βγαίνοντας ο πρώτος σκόρερ και έχοντας βάλει συνολικά τους περισσότερους πόντους (666).

Το 2005-2006 είχε σε 32 ματς μ.ο. 20,2 πόντους με 50,8% ευστοχία στα σουτ και 40,2% στα τρίποντα, 4,1 κλεψίματα, 5,6 ριμπάουντ σε 31,7 λεπτά ανα αγώνα.


Η χρονιά των Drafts

Το 2006 επιλέχθηκε απ΄τους Minnesota Timperwolves στην έκτη θέση του πρώτου γύρου και το όνειρο του είχε γίνει πραγματικότητα, να παίξει στη καλύτερη λίγκα του κόσμου απέναντι σε παίκτες "θηρία". Δόθηκε ανταλλαγή στους Portland Trail Blazers.


Η σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον guard των Blazers βάζοντας στο ντεμπούτο του 20 πόντους. τα προβλήματα ξεκίνησαν νωρίς δυστυχώς, με τραύμα στην αριστερή φτέρνα μένοντας εκτός για 20 παιχνίδια, αυτό ωστόσο δεν τον δυσκόλεψε να βγει rookie της σεζόν, παίζοντας και στο τότε all star game. Τα στατιστικά του τον πρώτο χρόνο της επαγγελματικής του καριέρας ήταν μ.ο. 16,8 πόντους 4,4 ριμπάουντ 4 ασσιστ σε 57 παιχνίδια.

Τη δεύτερη χρονιά 07-08 ο πολλά υποσχόμενος B-Roy έπαιξε σε 74 παιχνίδια με 19,1 μ.ο. πόντων σε 37,7 λεπτά ανα παιχνίδι, βέβαια λίγο πριν το all star game όπου πήρε πρώτη φορά συμμετοχή τραυματίστηκε στον καταπονημένο όπως φάνηκε δεξί αστράγαλο και τον επηρέασε στα επόμενα παιχνίδια.

Η σεζόν 2008-2009 ξεκίνησε με αφαίρεση μέρους απ΄το τραυματισμένο αριστερό γόνατο ώστε να είναι έτοιμος για την έναρξη του πρωταθλήματος. Σε αυτή τη χρονιά ο Roy πέτυχε τους περισσότερους πόντους του σε έναν αγώνα, με 52 απέναντι στους Phoenix Suns και ήταν η χρονιά με την μεγαλύτερη παραγωγικότητα στην επίθεση με μ.ο πόντων 22,6 σε 78 ματς. Ο πολυτάλαντος guard συμμετείχε και δεύτερη φορά σε all star game μπαίνοντας ακόμα στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα, όλα έδειχναν ότι σιγά σιγά θα μπει στην ελίτ των σταρ της λίγκας.

Οι καλύτερες φάσεις του εδώ:


 Πηγή βίντεο:NBA.com


Την χρονιά 2009-2010 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα του Portland, όλα έπαιρναν τον δρόμο τους στο να γίνει το νέο αστέρι ο νέος αρχηγός που θα οδηγήσει την ομάδα τα επόμενα χρόνια σε επιτυχίες. Όπως ήταν φυσικό επιλέχθηκε τρίτη φορά σε all star game αλλά ένα ακόμα πρόβλημα χτύπησε ξανά τον ταλαιπωρημένο Roy, ένας τραυματισμός στο δεξί γόνατο στα μέσα Απριλίου, στην συνέχεια χειρουργήθηκε και έπαιξε τελικά σε αντίθεση με ότι έδειχνε ο τραυματισμός στο πρώτο παιχνίδι των Playoffs πετυχαίνοντας νίκη απέναντι στο Phoenix, όπου και αποκλείστηκαν στην συνέχεια με 4-2.

Την επόμενη χρονιά η οποία ήταν και η τελευταία του στο Portland, ο "The Natural"  ξεκίνησε κανονικά τη σεζόν αλλά πλέον τα γόνατα του δεν τον ακολουθούσαν με αποτέλεσμα μετά από κάποια παιχνίδια να ανακοινωθεί πως θα μείνει εκτός επ΄ αορίστου απ΄το ρόστερ. Oι τραυματισμοί δυστυχώς κράτησαν χαμηλά τον άτυχο παίκτη, μετά από ακόμα μία εγχείριση γύρισε στα παρκέ τον Ιανουάριο του 2011 και τελείωσε την regular season με την χαμηλότερη απόδοση, με μ.ο. 12,2 πόντους σε 27,9 λεπτά σε 47 παιχνίδια. Στα Playoffs αποκλείστηκαν απ΄το Dallas με 4-2 στον πρώτο γύρο.

Η ώρα της "απόσυρσης" .

Λίγο πριν ξεκινήσει η επόμενη σεζόν ο Brandon Roy ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση λόγω των χρόνιων προβλημάτων στα γόνατα του.

Η επιστροφή:

Ο μαχητής Roy όμως δεν το έβαλε κάτω, δούλεψε σκληρά και πήρε απόφαση να γυρίσει στα παρκέ τον Ιούλιο του 2012 και την ομάδα των Timberwolves, πάλι όμως τα προβλήματα δεν τον άφησαν ήσυχο και έπαιξε μόνο για πέντε παιχνίδια με μ.ο. πόντων 5,8 σε μόλις 24,4 λεπτά συμμετοχής.


Ο Brandon Roy μπήκε στην ομάδα με τους πιο άτυχους παίχτες του NBA που λόγω τραυματισμών δεν άγγιξαν ταβάνι και δεν θα μάθουμε ποτέ πώς θα ήταν το μπάσκετ με όλους αυτούς που σταμάτησαν άδοξα.



Previous
Next Post »