Δύο μεγάλα milestones από Anthony Davis και Dirk Nowitzki

Στα milestones της ημέρας έχουμε τα δύο ιστορικά και τεράστια ρεκόρ των Anthony Davis των New Orleans Pelicans με το career high στους πόντους και Dirk Nowitzki o οποίος πέρασε τους 29,000 πόντους.



Μοναδικές στιγμές διαδραματίστηκαν χθες στον αγώνα Dallas Mavericks vs Philadelpia 76ers και είμαστε τυχεροί που τις ζήσαμε. Ο Dirk Nowitzki στο American Airlines Center πέτυχε κάτι μοναδικό για την καριέρα του αλλά και για την ιστορία του NBA. Ο Dirk στον χθεσινό αγώνα σκόραρε 18 πόντους με 6-14 σουτ, 5-9 τρίποντα, μάζεψε 7 ριμπάουντ και έδωσε δύο ασσιστ σε 28 λεπτά συμμετοχής οδηγώντας για μια ακόμα φορά την ομάδα του στην νίκη. Αυτό που κατάφερε όμως είναι κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο από μια σχετικά γεμάτη στατιστική.  Εκτός από μια ακόμα μέρα στην δουλεία, ο μεγάλος Γερμανός μπήκε σε μια πολύ κλειστή λίστα παικτών, έγινε μόλις ο έκτος παίκτης όλων των εποχών που έφτασε τους 29,000 πόντους, συγκεκριμένα έφτασε τους 29,008 μέχρι στιγμής.
Μια ακόμα ιστορική εμφάνιση με αρκετά ρεκόρ πραγματοποιήθηκε χθες, απ΄ τον σταρ των New Orleans Pelicans Anthony Davis,  O Center των Pelicans στο παιχνίδι απέναντι στους Detroit Pistons ήταν τρομερός ειδικά στην επίθεση. Σταμάτησε στους 59 πόντους με 24-34 σουτ, 2-2 τρίποντα, 9-10 βολές, στο παιχνίδι στον αέρα ήταν ανίκητος μαζεύοντας 20 ριμπάουντ με 1 μπλοκ, μοίρασε και 4 ασσιστ σε 43 λεπτά μέσα στο παρκέ. Με τους 59 πόντους ο Davis πέτυχε 3 σε 1 καθώς είναι season high μέχρι στιγμής φέτος,  ρεκόρ πόντων στην ιστορία της ομάδας και career high για τον ίδιο. Ακόμα κάτι πολύ σπάνιο είναι ότι η επίδοση των 59+ πόντων και 20+ ριμπάουντ εκτός του ότι  έχει να επιτευχθεί απ΄ το 2000 και απ΄ τον θηριώδη Shaquille O'Neal.  το έχουν πετύχει ελάχιστοι παίκτες στην ιστορία του NBA μεταξύ άλλων o θρύλος Wilt Chamberlain και ο μαχητικός Chris Webber. Τώρα μέσα σε αυτούς θα είναι και το όνομα του Anthony Davis.
Πηγή φωτογραφίας: mavs.com
Πηγές αναρτήσεων: @BR_NBA , @dallasmavs , @SportsCenter και @NBA 
Previous
Next Post »