Η εμφάνιση της εβδομάδας: Oταν ο Damian Lillard πήρε φωτιά

Η εμφάνιση της εβδομάδας ανήκει στον Damian Lillard και την παράσταση που έδωσε απέναντι στους Golden State Warriors.


Ο σταρ των Portland Τrail Blazers βρέθηκε σε τρομερή κατάσταση στο παιχνίδι απέναντι στους φορμαρισμένους "Πολεμιστές", πήρε την ομάδα πάνω στις πλάτες του και την οδήγησε στη νίκη απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, την οποία και ανάγκασε σχεδόν μόνος του στην μόλις πέμπτη τους ήττα για φέτος κάτι που κάνει την εμφάνιση του θριαμβευτική. Ο Damian έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας καθώς τα νούμερα της στατιστικής του ήταν εξαιρετικά.

O ποιντ γκαρντ του Portland ξεκίνησε τον αγώνα ζεστός και δεν κόμπλαρε απέναντι στο Golden State, τελειώνοντας το πρώτο δωδεκάλεπτο με 17 πόντους, με το σκορ όμως στην λήξη του να είναι 42-41 υπέρ των Warriors. Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο σκόραρε μόνο 2 πόντους και συνολικά μέχρι εκείνο το σημείο 19, με 2-2 βολές και 0-4 σουτ με το ημίχρονο να τελειώνει 68-62 με το Golden State ακόμα μπροστά.

Στο δεύτερο μισό όμως το σκηνικό άλλαξε τελείως με το Portland να φτιάχνει μεγάλη διαφορά καθώς ο άσσος των Blazers  μπήκε ακόμα πιο δυναμικά στο παρκέ και έβαλε άλλους 32 πόντους. Πήρε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί ακατάπαυστα την παρέα του Stephen Curry, ο οποίος βρήκε τον δάσκαλο του και δυσκολεύτηκε αρκετά αν και έφτασε τους 31 πόντους. Ο Damian νίκησε κατά κράτος τον Curry με το ίδιο νόμισμα, δηλαδή με βροχή από τρίποντα και έδειξε ποίος θα είναι το αφεντικό στο παρκέ. 

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα όλα είχαν τελειώσει και για αυτό υπεύθυνος ήταν ο Lillard καθώς σταμάτησε στους 51 πόντους (ρεκόρ καριέρας μέχρι στιγμής) με 18-28 σουτ, 9-12 τρίποντα, 6-7 βολές, 7 ασσιστ, 6 κλεψίματα χωρίς ούτε ένα λάθος σε 31 λεπτά συμμετοχής και το τελικό αποτέλεσμα να είναι 104-79 υπέρ των γηπεδούχων Blazers.

Πηγή φωτογραφίας: trailblazers on instagram
Πηγές αναρτήσεων:  @BR_NBA και @BleacherReport
Previous
Next Post »